Nova vest

mir u Svetoj zemlji?

Rat u Palestini obuhvata sukob Izraela i Hamasa, humanitarnu krizu u Pojasu Gaze, međunarodne reakcije i pregovore o prekidu vatre.

Svet

Oglasila se vojska: Poraženi su

Izraelska vojska (IDF) saopštila je danas, na dan kada je stupio na snagu prekid vatre sa Hamasom, da je militantna grupa "poražena svuda gde se protiv nje vodila borba i da grupa više nije ono što je bila".

15:05

10.10.2025.

315 d

Svet

Pustoš FOTO/VIDEO

Izraelska vojska (IDF) objavila je nove videosnimke povlačenja vojnika iz Gaze, nakon što je saopšteno da je primirje stupilo na snagu danas u 12 časova.

12:36

10.10.2025.

315 d

Svet

Tramp: Niko, niko, kao ja; "Uradio sam to..."

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je sinoć da nije rešavao ratove da bi osvojio Nobelovu nagradu za mir, već da bi spasao živote, i naglasio da nema stav po pitanju eventualne palestinske državnosti.

8:20

10.10.2025.

315 d

Svet

Hamas proglasio kraj rata

Visoki zvaničnik Hamasa rekao je da ta grupa danas proglašava kraj rata, tvrdeći da to označava početak "trajnog prekida vatre".

20:45

9.10.2025.

316 d

Svet

Tramp poručio: Rat je gotov

Donald Tramp je upravo na sastanku kabineta u Beloj kući izjavio da je sinoć na Bliskom istoku postignut "istorijski uspeh".

18:39

9.10.2025.

316 d

Svet

Trampov plan će propasti?

Norveški savet za izbeglice (NRC) upozorio je da će plan predsednika SAD Donalda Trampa o povećanju humanitarne pomoći u okviru prekida vatre u Gazi propasti.

13:15

9.10.2025.

316 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Milioni će tek stizati

Zna se ko će naslediti bogatstvo Hejden Penetijer?

Nakon iznenadne smrti glumice Hejden Penetijere, jedno od glavnih pitanja koje se sada postavlja jeste šta će se dogoditi sa njenom imovinom, tantijemama i prihodima koje njene uloge i dalje donose.

19:40

21.8.2026.

11 h

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu