Nova vest

AI

Aktuelno

Svaki treći nemac za "robote ubice"

Svaki treći Nemac smatra da bi njihova zemlja trebalo da dozvoli veštačkoj inteligenciji da donosi odluke o životu ili smrti na bojnom polju, pokazali su rezultati najnovije ankete portala Politiko.

19:13

14.2.2026.

91 d

Aktuelno

AI halucinira i daje loše savete o zdravlju

Sistemi veštačke inteligencije (AI) pokazuju visok stepen poverenja prema netačnim medicinskim informacijama ukoliko su one predstavljene putem izvora koji na prvi pogled deluju verodostojno ili stručno.

10:30

10.2.2026.

95 d

Aktuelno

Osnivač OpenAI-ja nije ljut... Samo je besan

Nakon što je Anthropic tokom Super Bowla emitovao reklame kojima ismeva uvođenje oglasa u ChatGPT, direktor OpenAI-ja Sem Altman odgovorio je žestokim optužbama, nazivajući konkurentsku firmu "autoritarnom" i "obmanjujućom".

20:00

8.2.2026.

97 d

Aktuelno

Nakon Zemlje, AI osvaja i Mars VIDEO

NASA je potvrdila da je rover Perseverance uspešno završio prve vožnje na Marsu koje je u potpunosti isplanirala veštačka inteligencija, bez ljudske asistencije u trasiranju puta.

8:05

8.2.2026.

97 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Svet

Šok anketa u Brazilu: Bolsonaro stigao Lulu

Drugi krug izbora u oktobru između brazilskog predsednika Luiza Inasija Lule da Silve i senatora Flavija Bolsonara završio bi nerešenim rezultatom, pokazala je najnovija anketa instituta Datafolha koja je danas objavljena.

22:35

16.5.2026.

24 min

Nemačka skreće udesno

AfD obara rekorde: Mercov CDU "tone"

Krajnje desničarska stranka Alternativa za Nemačku (AfD) nastavlja da jača, dok savez Hrišćansko-demokratske unije Nemačke i Hrišćansko-socijalne unije Bavarske (CDU/CSU) beleži pad, pokazala je nova anketa instituta Insa urađena za dnevnik "Bild".

22:14

16.5.2026.

44 min

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu