Nova vest

Sem Altman

Aktuelno

Žestoke optužbe: "Altman je sejao haos"

Bivša tehnološka direktorka kompanije OpenAI Mira Murati izjavila je pred američkim sudom da je izvršni direktor Sem Altman narušavao poverenje u vrhu kompanije i stvarao unutrašnje tenzije.

20:38

8.5.2026.

6 d

Prljav veš na sudu

"Bićete najomraženiji u Americi"

Procurile su zanimljive poruke, koje je nekoliko dana pre početka suđenja Ilon Mask slao šefovima kompanije OpenAI.

14:00

5.5.2026.

9 d

Aktuelno

"Nećemo vas zameniti robotima"

Sem Altman je izjavio da je "pesimizam u vezi sa poslovima verovatno pogrešan na duge staze" i da OpenAI želi da gradi alate koji će pomagati ljudima, a ne da ih zamenjuju.

16:00

3.5.2026.

11 d

Aktuelno

Počeo "tehnološki sukob veka"

Suosnivači kompanije OpenAI, američki milijarder Ilon Mask i izvršni direktor pomenute kompanije Sem Altman, pojavili su se danas na početku suđenja u Kaliforniji.

18:48

28.4.2026.

16 d

Aktuelno

Osnivač OpenAI-ja nije ljut... Samo je besan

Nakon što je Anthropic tokom Super Bowla emitovao reklame kojima ismeva uvođenje oglasa u ChatGPT, direktor OpenAI-ja Sem Altman odgovorio je žestokim optužbama, nazivajući konkurentsku firmu "autoritarnom" i "obmanjujućom".

20:00

8.2.2026.

95 d

Izdvajamo

Sport

Srbin šampion Evrope!

Srpski tekvondo reprezentativac Stefan Takov osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu i tako postao prvak Evrope u kategoriji do 74 kilograma.

20:12

14.5.2026.

3 h

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Svet

Alarmantna situacija: Nuklearke pod opsadom dronova

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) prijavila je veliki porast aktivnosti dronova u blizini nekoliko ukrajinskih nuklearnih elektrana ove nedelje, pri čemu je više od 160 bespilotnih letelica zabeleženo u njihovoj blizini 13. i 14. maja.

23:28

14.5.2026.

31 min

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu