Nova vest

Kazahstan

Svet

Šok: Putinu za doček ukrajinska zastava VIDEO

Kazahstanska policija istražuje kratko pojavljivanje ukrajinske zastave na velikom LED ekranu u glavnom gradu Astani, tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina, saopštilo je danas ministarstvo unutrašnjih poslova Kazahstana, prenosi Rojters.

10:55

28.11.2024.

625 d

Svet

Drama na nebu: Prinudno sleteo Mi-8; Ima mrtvih?

Helikopter Mi-8, za koji se pretpostavlja da pripada Ministarstvu odbrane Kazahstana, izvršio je prinudno sletanje u blizini sela Sarizhar, u okrugu Marktuk, u Aktjubinskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Kazahstana.

10:23

9.11.2024.

644 d

Svet

Nemačka se okreće Kazahstanu

Naftom bogati Kazahstan je najvažniji partner Nemačke u središnjoj Aziji. Kancelar Olaf Šolc rekao je u Astani da želi "da učini sve" da ekonomski odnosi budu još bolji.

8:49

18.9.2024.

696 d

Svet

Putin je stigao

Ruski predsednik Vladimir Putin stigao je danas u Astanu, glavni grad Kazahstana, na regionalni samit Šangajske organizacije za saradnju (SCO), saopštio je Kremlj.

8:08

3.7.2024.

773 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Svet

Moskva besna: "Šta to spremate za Ukrajinu?"

Povod za najnoviju reakciju Moskve jesu informacije da je Ukrajina 8. avgusta od Turske kupila 70 balističkih raketa M39 ATACMS, kao i 12 višecevnih raketnih sistema M270, sposobnih da koriste rakete GMLRS i ATACMS.

18:04

15.8.2026.

15 min

Svet

Novi bilans stravičnog zemljotresa: 294

Broj poginulih u zemljotresu jačine 7,4 koji je u ponedeljak pogodio oblast Čokoa u Kolumbiji porastao je na 294, saopštila je danas Nacionalna jedinica za upravljanje rizikom od katastrofa (UNGRD).

17:47

15.8.2026.

30 min

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Zvezda filma "Cveće u jesen"

Preminula poznata slovenačka glumica

Bila je jedna od najpoznatijih slovenačkih glumica, a svojim glumačkim izrazom bila je prepoznata i na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

17:50

15.8.2026.

27 min

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu