Nova vest

Južna Koreja

Svet

Stiga presuda: Bivšem predsedniku sledi pet godina zatvora

Centralni okružni sud u Seulu osudio je danas bivšeg južnokorejskog predsednika Jun Suk Jeola na pet godina zatvora zbog ometanja vlasti u izvršenju naloga za hapšenje, u vezi sa njegovim neuspelim pokušajem uvođenja ratnog stanja u decembru 2024. godine.

8:16

16.1.2026.

121 d

Provokacija Pjongjanga

Nove tenzije: Lansirane rakete

Severna Koreja je danas lansirala najmanje dve balističke rakete ka Japanskom moru, što je izazvalo oštre reakcije Južne Koreje i Japana, dok međunarodna zajednica upozorava na kršenje rezolucija Saveta bezbednosti UN i dodatno podizanje tenzija u regionu.

7:36

4.1.2026.

133 d

Svet

Tramp dao zeleno svetlo: Ovo se Kini nimalo neće dopasti

Južna Koreja razmatra istorijski korak napred u svojoj odbrambenoj politici, nabavkom i izgradnjompodmornica na nuklearni pogon. Američki predsednik Donald Tramp dao je Seulu političko zeleno svetlo za takav potez, koji bi mogao imati dalekosežne posledice.

11:06

21.12.2025.

147 d

Provokacija?

Kinezi i Rusi testiraju Južnu Koreju; Region na ivici pucanja

Kina i Rusija sprovele su danas zajedničku vazdušnu patrolu iznad Istočnog kineskog mora i zapadnog Tihog okeana, dok je Južna Koreja saopštila da su kineski i ruski avioni nakratko ušli u zonu dejstava njene protivvazdušne odbrane.

19:25

9.12.2025.

158 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Svet

Amerika će napasti? Kubanci spremni za gerilski rat

Direktor CIA-e Džon Retklif posetio je Havanu usred teške ekonomske krize, nakon čega su pojačane spekulacije o eskalaciji odnosa SAD i Kube, dok kubanske vlasti podižu nivo pripravnosti i najavljuju planove za "gerilski otpor" u slučaju mogućeg sukoba.

14:56

17.5.2026.

1 h

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Aktuelno

Mag

Sarajevo sam osamdesetih upijao svim porama. Uvuklo mi se pod kožu. Ali najviše sam o njemu naučio od čoveka koji je čuo anđeosku melodiju, ali nije znao kako da je pretvori u reči ili slike. Ovo je priča o njemu.

14:29

17.5.2026.

1 h

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu