Nova vest

Džo Bajden

Svet

Tramp besan na Ukrajinu: "Nezahvalnici"

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp oštro je kritikovao ukrajinsko rukovodstvo jer mu se nije zahvalilo na naporima da se okonča rat sa Rusijom.

16:22

23.11.2025.

173 d

Svet

Kamala iskritikovala Bajdena: Ljuta sam i razočarana

Bivša potpredsednica SAD Kamala Haris otkrila je u svojim memoarima "107 dana" da je bila "ljuta i razočarana" nakon telefonskog poziva bivšeg američkog predsednika Džozefa Bajdena, svega nekoliko sati pred njenu predsedničku debatu protiv Donalda Trampa.

19:27

19.9.2025.

238 d

Svet

Operisan Džo Bajden

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden nedavno je podvrgnut hirurškoj intervenciji uklanjanja raka kože sa čela, potvrdio je njegov portparol za list "Hil" (The Hill).

7:18

5.9.2025.

252 d

Svet

Javio se Bajden: "Mračni dani"

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden izrazio je zabrinutost zbog napada na vladavinu prava i pretnji građanskim pravima pod predsednikom Donaldom Trampom ističući da su to mračni dani, piše američki portal Politiko.

22:52

1.8.2025.

287 d

Svet

Bajden: Nisam ja, autopen je

Bivši predsednik SAD Džozef Bajden izjavio da nije on odobrio svako pojedinačno pomilovanje, dato pred kraj njegovog mandata u Beloj kući, već da je mnoga potpisao šef njegovog kabineta Džef Zijents.

10:32

15.7.2025.

304 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Svet

Šok: Amerikanci "predaju" Tajvan Kini?

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji izjavio je danas da Peking smatra da SAD "pridaju značaj kineskoj zabrinutosti" u vezi sa Tajvanom, nakon nedavnih razgovora između predsednika SAD Donalda Trampa i kineskog predsednika Si Đinpinga u Pekingu.

23:25

15.5.2026.

3 h

Prekršeno primirje

Bibi izdao naređenje; Ubijen je? VIDEO

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu objavio je da je izraelska vojska (IDF) izvela vazdušni napad na Gazu, a meta je, prema tvrdnjama izraelskog državnog vrha, bio vojni lider Hamasa u Pojasu Gaze Iz al-Din Hadad.

23:10

15.5.2026.

3 h

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu